Zelená nálepka – symbol zodpovednosti: Pridajte sa k ROADPOL Safety Days a podporte bezpečnosť na cestách jednoducho, s rozumom!

Bezpečnosť na cestách sa stáva horúcou témou nielen pre šoférov, ale pre všetkých, ktorým záleží na životoch nás a našich blízkych. Tento rok počas ROADPOL Safety Days, ktoré prebiehajú od 16. do 22. septembra, môžete vyjadriť svoju podporu zodpovednému správaniu za volantom aj vy – zelenou nálepkou na aute.

Moderný životný štýl je o rovnováhe. Pracujeme, zabávame sa, stretávame sa s priateľmi, no stále viac si uvedomujeme, že k tomu, aby sme si tie najlepšie chvíle naozaj užili, je potrebná aj zodpovednosť a to platí predovšetkým pre šoférovanie. Nikto predsa nechce ohroziť seba ani druhých kvôli jednému poháriku! Napriek tomu sú nehody na cestách takmer na dennom poriadku. Vlani sa síce stalo o takmer 400 nehôd menej ako v roku 2022 a alkohol úradoval tiež v menšej miere, následky však boli omnoho tragickejšie: viac než štyritisíc ľudí bolo pri nehodách zranených a 267 ľudí sa už domov nikdy nevrátilo.

Aj preto chce občianske združenie Fórum Pi s rozumom (FPSR) s garanciou Polície Slovenskej republiky a partnermi Bolt, Nadáciou Allianz, Tester.sk a druhou najväčšou sieťou čerpacích staníc na Slovensku – OMV priateľsky, ale jasne upozorniť na dôležitosť zodpovedného správania na cestách prostredníctvom kampane Účet za nehodu. „Alkohol a šoférovanie jednoducho nejdú dokopy. Našim cieľom je nielen vzdelávať ľudí o zodpovednom pití alkoholu, ale aj aktívne prispievať k bezpečnosti na cestách. Spolupráca s OMV nám umožňuje osloviť širokú verejnosť a upozorniť vodičov, aby si sadli za volant len triezvi,“ hovorí Tomáš Huba z FPSR na margo projektu, do ktorého sa môžete zapojiť aj vy a to veľmi jednoducho.

Zelená nálepka – symbol zodpovedných vodičov

Keď počas ROADPOL Safety Days zastavíte na čerpacích staniciach OMV, určite neprehliadnete video s odkazom „Keď piješ, nešoféruj!“a po natankovanídostanete zelenú nálepku so zeleným volantom a QR kódom. Po jeho oskenovaní sa môžete zapojiť do online kvízu „Čo vieš o alkohole?“, ktorý interaktívne preverí vaše vedomosti, niečo vás naučí a po jeho absolvovaní môžete ešte aj vyhrať alkoholtester.

Zelená nálepka však nie je len suvenírom a nosičom QR kódu, ale aj symbolom a vyjadrením podpory zodpovednosti. Preto keď si ju nalepíte na auto, stanete sa súčasťou komunity vodičov, ktorým záleží na bezpečnosti na cestách. „Aj to je spôsob, ako môžeme vodičov povzbudiť k tomu, aby si premysleli svoje rozhodnutia a zvolili vždy bezpečnú cestu,“ vysvetľuje Tomáš Huba.

Ľubica Slabejová zo spoločnosti OMV dodáva: „Sme radi, že môžeme byť súčasťou tejto dôležitej kampane. Bezpečnosť na cestách je pre nás prioritou, a preto sme sa rozhodli podporiť Fórum Pi s rozumom v ich úsilí vzdelávať vodičov a prispievať k znižovaniu dopravných nehôd spôsobených alkoholom. Veríme, že takéto iniciatívy môžu skutočne zmeniť správanie na cestách a zlepšiť bezpečnosť nás všetkých.“

Zapojte sa do kvízu Čo vieš o alkohole a vyhrajte alkoholtester!


Fotogaléria